Lasagne cu ciuperci

Trimis de Dumitrescu Cristian la 09-01-2013 19:49
15 foi lasagne
* 1,3 l lapte degresat
* 50 g. unt
* 3 linguri cu varf faina
* 300 gr. ciuperci condimentate din conserva in ulei ; ciuperci proaspete sau congelate; ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.)
* 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ)
* 60-80 g. parmezan ras
* sare
* 1/2 pahar de lapte
Se pune intr-o cratita de teflon untul si o � lingurita rasa de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic.

Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim, si 1-2 cuburi de concentrat de ciuperci.

Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine,tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.

Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne ,apoi sos cu ciuperci+parmezan ras.

Repetam in ordine,l asagne+sos+parmezan, punand 5 foi de lasagne iar deasupra sos+parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.
Sursa: reteteculinare
Retete asemanatoare
Miel la cuptor cu cartofi taranesti
15 foi lasagne * 1,3 l lapte degresat * 50 g. unt * 3 linguri cu varf faina * 300 gr. ci
Stufat de miel
15 foi lasagne * 1,3 l lapte degresat * 50 g. unt * 3 linguri cu varf faina * 300 gr. ci
Varza acra cu coaste afumate
15 foi lasagne * 1,3 l lapte degresat * 50 g. unt * 3 linguri cu varf faina * 300 gr. ci