Friptura de porc la cuptor

Trimis de Moza cristi la 18-12-2012 00:04
Azi va prezint cea mai buna si delicioasa fripturica de purcel la cuptor, sa se topeasca carnita in gura.O friptura de porc facuta bine este extrem de gustoasa mai ales daca o fierbi la cuptor in vin alb si cu usturoi si daca faci langa si niste cartofi taranesti tot in vin ia sa vezi ce belea de fripturica iese.
  • Ceafa de porc: 2 kg
  • Usturoi: 8 catei
  • Untura de porc: 4 linguri
  • Vin alb: 500 ml
  • Ceapa: 2 buc
  • Morcovi: 3 buc
  • Rozmarin: dupa gust
  • Oregano: dupa gust
  • Boia iute: dupa gust
  • Foi de dafin: 2 frunze
  • Sare: dupa gust
  • Piper macinat: dupa gust
  • Rosii: 3 buc
Bateţi carnea, dacă e cazul ( dacă feliile sunt prea groase).
Puneti carnea intr-un castron cu amestecul de condimente si cu sarea si piperul si lasati-o 15 minute sa se fezandeze putin.
Puneţi bucăţile de carne într-o tavă încăpătoare si pe langa cartofi taiati feli mai mari.
Adăugaţi în tavă untura de porc, foaile de dafin, vinul şi căţeii de usturoi, zdrobiţi putin si ceapa taiata mai mare.
Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi dati la cuptor in jur de 45 de minute dupa care scoateți tava din cuptor, dați la o partea folia de pe tavă iar pe urma bagati carnea la cuptor, inca 10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte.Este gata si se serveste cu ce garnitura alegeti.
Retete asemanatoare
Rulada de carne
Azi va prezint cea mai buna si delicioasa fripturica de purcel la cuptor, sa se topeasca carnita in
Rata pe varza
Azi va prezint cea mai buna si delicioasa fripturica de purcel la cuptor, sa se topeasca carnita in
Mazare cu pui
Azi va prezint cea mai buna si delicioasa fripturica de purcel la cuptor, sa se topeasca carnita in