Dovlecei pane

Trimis de Masterchef la 08-01-2013 08:20
Crocanti la exterior, moi si dulci in interior. Recomandarea mea e sa-i acompaniezi cu o bere rece.
2 dovlecei mici
cateva linguri de faina
mult ulei pentru prajit
sare, piper
Aluat
150 gr faina alba
200 ml bere blonda
1 ou mic
1 varf cutit praf de copt
sare
Se taie dovleceii felii nici foarte subtiri, nici foarte groase. Se presara cu sare pe ambel parti si se aseaza pe servetele de hartie sa se scurga de apa. Se presara cu piper.
Pregatim aluatul: faceti in mijlocul fainii un crater si adaugati acolo oul batut, praful de copt si 1/4 lingurita sare. Incepeti sa turnati berea si in acelasi timp amestecati cu telul. Amestecati bine pana terminati berea si aluatul e omogen. Veti obtine un aluat similar cu cel de clatite.
Incingeti foarte bine mult ulei intr-o tigaie. Dati focul la mic.
Treceti feliile de dovlecel prin faina, apoi prin aluat si asezati-le in ulei, avand grija sa nu va stropiti. Feliile trebuie sa sfaraie tare imediat ce le lasati in ulei.
* prajiti in ture, nu inghesuiti dovleceii in tigaie.
Rumeniti-le frumos pe ambele parti si apoi scoateti-le cu o paleta pe servetele, sa se absoarba excesul de grasime. Presarati sare peste dovleceii pane.
Serviti imediat, cu mujdei sau tzatziki.
Retete asemanatoare
Tocanita de ciuperci
Crocanti la exterior, moi si dulci in interior. Recomandarea mea e sa-i acompaniezi cu o bere rece.
Crochete de cartofi
Crocanti la exterior, moi si dulci in interior. Recomandarea mea e sa-i acompaniezi cu o bere rece.
Ardei umpluti vegetarieni
Crocanti la exterior, moi si dulci in interior. Recomandarea mea e sa-i acompaniezi cu o bere rece.