Sarmale de post fierte in vas roman

Trimis de Bunica Bucatareasa la 07-01-2013 18:22
Va plac sarmalele de post cu un continut(ca gust) oriental?daca da! incercati aceasta reteta si nu veti regreta ca au iesit excelente(este doar parerea mea deoarece sotul nu mananca sarmale decat cu carne)
INGREDIENTE

1 cana orez rotund
2 cepe galbene
1 cepa rosie
1 cartof de 150-200g
1 dovlecel nu prea mare
1 morcov galben
1 morcov de culoare normala
1 pastarnac mic
1 ardei capia mare rosu
1/2 cana stafide
4-5 linguri ulei
sare
piper
cimbru
foi de dafin 2-3 buc.
6-7 cuisoare
1 ardei iute
1 varza acra mare
3 rosii
300ml suc de rosii

Orezul se spala si se da deoparte pana se vor marunti cubulete toate legumele mai putin rosiile.
In wok se pune uleiul la incins peste care se vor adauga pe rand toate legumele in functie de cum sunt mai greu de patruns la foc, astfel incat sa nu se inmoaie prea tare, adaugandu-se la sfarsit orezul, stafidele si mirodeniile adica sare,piper si ardeiul iute.
Acum foile de varza trebuiesc desfacute si puse daca este cazul la desarat in apa rece. Mijlocul si foile care nu sunt bune de infasurat sarmale se vor toca pentru baza si de pus pe deasupra. Rosiile se vor taia rondele si se vor aseza pe fundul vasului roman dupa ce au fost puse inainte crenguta de cimbru, foi de dafin si cuisoare. Peste toate acestea se pune ulei si suc de rosii putin.
Dintr-o foaie se va face o sarma, deci eu le-am facut mari deoarece varza a fost mare. Cand am terminat compozitia de orez s-au terminat si foile ramanand doar una cu care am acoperit totul. Tot in wok se pune o lingura de ulei peste care se pune restul de suc de rosii, mirodeniile ce ne-au ramas, adica cuisoarele si foile de dafin si se fieb adaugandu-se apoi peste sarmale. Se vor acoperi cu capacul vasului si se dau la cuptor pentru 2-3 ore la 170 de grade.
Pofta buna.
Sursa: http://www.bucataras.ro
Retete asemanatoare
Supa de legume pentru post
Va plac sarmalele de post cu un continut(ca gust) oriental?daca da! incercati aceasta reteta si nu v
Tocanita de ciupercute
Va plac sarmalele de post cu un continut(ca gust) oriental?daca da! incercati aceasta reteta si nu v
Cartofi taranesti cu soia - de post
Va plac sarmalele de post cu un continut(ca gust) oriental?daca da! incercati aceasta reteta si nu v