Cartofi taranesti cu soia - de post

Trimis de Masterchef la 07-01-2013 12:21
Nu folosim soia deseori, dar într-un post de 40 de zile, o dată sau de două ori folosim.
1 kg cartofi
250 gr. soia cubuleţe
sare
3 cepe
5 grăunţi de usturoi
50 ml ulei
delikat -maxim o lingură
mărar verde (ori congelat)
Se curăţă cartofii şi se toacă ca pentru piure; se pun la fiert în aşa fel încât apa să depăşească cu app. 1 cm cartofii din vas. Între timp se pun la fiert şi cubuleţele de soia cu sare adăugată în apa de fiert.
Se curăţă şi se toacă ceapa, se curăţă şi se toacă feliuţe usturoiul. Acestea din urmă, dimpreună cu mărarul tocat şi delikatul se pun la călit într-o tigaie.
Cubuleţele de soia se scot după fierbere, se clătesc sub jet de apă, se scurg, se storc şi se rumenesc un pic în tigaie. Cartofii se scot, se clătesc şi ei şi dimpreună cu celellate ingredinte se amestecă (încât să nu se sfărâme) şi se pun într-un vas de yena pentru a fi daţi la cuptor cca 15 minute. Opţional se poate pune în amestec şi suc de roşii.
Se pot servi cu murături.
Poftă bună să aveţi!
SURSA:http://www.bucataras.ro
Retete asemanatoare
Chiftele de post cu sos marinat
Nu folosim soia deseori, dar într-un post de 40 de zile, o dată sau de două ori folosim.
Cartofi rasol cu sos de gogosari
Nu folosim soia deseori, dar într-un post de 40 de zile, o dată sau de două ori folosim.
Garnitura de cartofi cu lamaie
Nu folosim soia deseori, dar într-un post de 40 de zile, o dată sau de două ori folosim.