Semilune cu ciocolata

Trimis de Bunica la 09-01-2013 10:55
Simplu si rapid de preparat, aceste semilune cu ciocolata sunt varianta cea mai potrivita pentru un mic rasfat sau o gustare dulce atunci cand primiti pe cineva intr-o scurta vizita. Si daca doriti sa nu fiti luati pe nepregatite de vizitele prietenilor in preajma sarbatorilor dar nu numai, puteti pastra o parte din aluat la congelator si ii puteti uimi cu rapiditatea si priceperea voastra in bucatarie.
Ingrediente Semilune cu ciocolata:

170 g unt
200 g faina
100 g migdale macinate
1 ou
80 g zahar pudra
100 g ciocolata
(forme de prajitura in forma de semiluna)

Iata cum se prepara.

Intr-un bol de marime medie, preparati aluatul. Amestecati cantitatea de unt, faina, migdalele macinate in prealabil (eu am folosit migdalele prajite), oul si cantitatea de zahar pudra.
Omogenizati ingredientele folosind un mixer sau o alta ustensila de bucatarie, insa in momentul in care aluatul prinde consistenta, il puteti framanta direct cu mana. Pentru ca acest proces sa fie simplu si sa nu va dea batai de cap, untul tare scos direct de la frigider, il puteti lasa putin la temperatura camerei pentru a se inmuia si incorpora usor, sau puteti folosi cuptorul cu microunde. Nu supraincalziti totusi la microunde, fiindca va deveni lichid si nu va avea consistenta necesara aluatului.

Cand aluatul este gata, infasurati-l intr-o folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 60 de minute.
Pe o suprafata plana pe care ati presarat faina, puneti aluatul si intindeti-l ca pe o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm.

Tapetati cu faina o forma metalica de prajituri in forma de semiluna si incepeti prin a decupa fiecare semiluna in parte.
Incalziti cuptorul. Pe o tava ce va fi introdusa la cuptor, asezati hartie de copt si asezati semilunele.
Fiind foarte subtiri, va trebui sa le coaceti la foc mic si sa urmariti indeaproape sa nu se arda. Ele vor fi gata rapid, in aproximativ 10 minute.

Dupa ce timpul necesar s-a scurs, scoateti tava din cuptor.
Lasati sa se raceasca si asezati restul de semilune pe tava, repetand operatiunea pana cand toate semilunele au fost coapte in cuptorul incins.

Topiti ciocolata in bain-marie si faceti model deasupra fiecarei semilune, pentru un plus de dulceata si savoare. Puteti orna semilunele punand ciocolata topita intr-o punga alimentara pe care ati taiat-o foarte subtire la unul din colturi. Puteti razui fulgi fini de ciocolata deasupra sau zahar pudra, dupa preferinte.

Acum, ca micile surprize dulci care va vor crea un delicat moment de placere in orice perioada a zilei si cu orice ocazie sunt gata, va invit sa serviti.

Pofta buna!
Sursa: http://www.samancam.ro
Retete asemanatoare
Placinta cu lapte batut
Simplu si rapid de preparat, aceste semilune cu ciocolata sunt varianta cea mai potrivita pentru un
Chec Cu Mere
Simplu si rapid de preparat, aceste semilune cu ciocolata sunt varianta cea mai potrivita pentru un
Reteta chec
Simplu si rapid de preparat, aceste semilune cu ciocolata sunt varianta cea mai potrivita pentru un