Pulpe de curcan la cuptor

Trimis de Paulik la 06-01-2013 16:25
Daca ati renuntat la carne de porc sau la ceea de pui si preferati mai mult carnea de curcan, m-am gandit azi sa va invat o reteta simpla de pulpe de curcan la cuptor. Acesta reteta am inceput sa o gatesc de cand familia mea a renuntat in special la carnea de porc. De fiecare data imi iese foarte bine si foarte gustoasa. Fiindca se pun la macerat, pulpele ies foarte fragede, efectiv se topesc in gura. Va recomad sa incercati macar o data si va garantez ca nu o sa regretati!! Succes!
  • Pulpe curcan: 4 buc
  • Morcovi: 2 buc
  • Ulei de masline: 50 g
  • Usturoi: 4 catei
  • Vin alb: 300 ml
  • Sare: dupa gust
  • Cimbru: o lingurita
  • Piper : dupa gust
  • Patrunjel verde: 3 fire
Se cresteaza pulpele si se baga cate o bucata de usturoi,in ele, dupa care se pun intr-un castron si se stropesc cu putin ulei de masline, sare, piper cimbru si putin vin alb. Le lasam la rece la macerat cca 2 ore. Intre timp, se curata si se taie morcovii rondele si se aseaza intr-un vas termorezistent, iar pulpele, dupa ce au stat la macerat se pun deasupra patului de morcovi. Adaugam putin ulei de masline, un pahar cu apa si vinul ramas, se pune un capc si se da la cuptor cca 30 minute, dupa care le mai lasam 30 minute sa se rumeneasca fara capac. Dupa ce sau racit putin se pot servi cu legume mexicane, orez, muraturi sau o salata de rosii cu castraveti. Pofta buna va doresc.
Retete asemanatoare
Cartofi cu carne
Daca ati renuntat la carne de porc sau la ceea de pui si preferati mai mult carnea de curcan, m-am
Rulada de curcan cu oua, cas de carne
Daca ati renuntat la carne de porc sau la ceea de pui si preferati mai mult carnea de curcan, m-am
Cartofi prajiti fara ulei cu copanele picante
Daca ati renuntat la carne de porc sau la ceea de pui si preferati mai mult carnea de curcan, m-am