Chiftele cu ciuperci

Trimis de Bunica la 05-01-2013 14:34
Avenit iarna! Acum zilele sunt mult mai scurte si soarele nu mai arde, dar in fiecare sezon venim cu noi retete deliciose si din moment ce suntem pe un site de retete va propun chiftelute cu ciuperci ca la bunica acasa.
  • Carne tocata: 500 gr
  • Ciuperci: 300 gr
  • Paine alba: 3 felii
  • Lapte: 400 ml
  • Oua: 2
  • Vin alb: 1 pahar
  • Apa: o jumatate de pahar
  • Cascaval: 50 de grame
  • Usturoi: 3 catei
  • Ulei de floarea soarelui:
  • Pesmet:
  • Patrunjel verde:
Punem ulei intr-o tigaie si adaugam usturoiul feliute o dam la foc si prajim pana se maroneste, apoi adaugam ciupercile dupa ce le-am spalat si taiat bucatele si la calim bine timp de 10 minute, adaugam patrunjelul tocat si oprim focul. Intr-un castron se amesteca carne tocata cu pesmet, lapte, oua, cascava taiat mic sau ras si sare dupa gust. Adaugam ciupercile peste carne si amestecam din nou iar dupa formatam chiftelele dupa bunul plac, eu le fac rotunde si micute, pregatim o tigaie cu ulei dam chiftelele la tigaie iar dupa prajire adaugam paharul de vin, se fierb in vin aproximativ 30 de minute cu un capac deasupra, cand sosul aproape sa evaporat inlaturam capacul si este gata.
Pofta buna.
Daca aluatul de chiftele este prea moale adaugam pesmet pentru a se lega bine carnea tocata.
Retete asemanatoare
Musaca cu carne
Avenit iarna! Acum zilele sunt mult mai scurte si soarele nu mai arde, dar in fiecare sezon venim cu
Pulpe de pui la cuptor
Avenit iarna! Acum zilele sunt mult mai scurte si soarele nu mai arde, dar in fiecare sezon venim cu
Carnati de porc proaspeti,prajiti
Avenit iarna! Acum zilele sunt mult mai scurte si soarele nu mai arde, dar in fiecare sezon venim cu