Piftie de curcan

Trimis de Moza cristi la 18-12-2012 15:16
Vine frumosul craciun si cu toti ne intrebam cum reusim sa facem piftia de curcan si cum reusim sa o inchegam pentru ca curcanul nu e la fel ca si capul de porc dar stati linistiti va dam noi solutia pentru a manca cea mai buna piftie de curcan pe care ati mancatt-o vreodata. Daca e iarna pai sigur se intareste mai repede. Piftia este una dintre mancarurile care nu lipsesc de pe masa romanului de sarbatori. un sfat este sa folositi curcan crescut in curte pentru ca este mult mai gras dar daca nu bagam putina gelatina si o dregem imediat.
  • Carne de curcan: 3 kg
  • Apa: 9 litri
  • Gelatina: 120 gr
  • Foi de dafin: 3 foi
  • Boabe de piper: 1 lingura
  • Sare: dupa gust
  • Usturoi: 1 capatana
  • Ceapa: 1 buc
  • Morcovi: 2 buc
  • Telina: 200 gr
Taiati bucatile de curcan indicat si aripi de curcan sunt mai grase, cu tot cu pile pentru ca acolo este grasimea si le puneti intr-o oala de circa 10 litri cu apa sa fie peste bucatile de carne de curcan si adaugati circa 2 linguri de sare pentru asi trage el la fierbere si in timpul fierberii luati spuma de pe deasupra pana dispare, adaugati foile de dafin si piperul, zarzavatul dupa care firbem pana cand carnea de curcan pica de pe oase circa 2-3 ore dupa care o iau de pe foc si o pun la rece iar a doua zi vedem daca sa inchegat, daca da atunci o punem din nou la foc si dupa ce se face zeama scoatem carnea de pe oase separam legumele si le aranjam in boluri sau farfuri cu carnea rezultata si turnam zeama peste ele, daca cumva nu sa intarit atunci adaugam gelatina necesara si cu siguranta se va inchega si gata piftia de curcan.
Se serveste cu hrean.
Sursa foto : www.mirceateorean.wordpress.com
Retete asemanatoare
aripioare de pui picante
Vine frumosul craciun si cu toti ne intrebam cum reusim sa facem piftia de curcan si cum reusim sa o
Sarmale
Vine frumosul craciun si cu toti ne intrebam cum reusim sa facem piftia de curcan si cum reusim sa o
muschiulet de porc in foietaj
Vine frumosul craciun si cu toti ne intrebam cum reusim sa facem piftia de curcan si cum reusim sa o