Iepure in sos din vin alb

Trimis de Bucatarul la 04-01-2013 15:51
Carnea de iepure este o carne de vanat ft usoara iar cu ceva legume si sos de vin dar si condimente mediteraneene aromate da iepurelui o savoare de nedescris.
  • Iepure: 1/2
  • Dovlecei: 4 bucati micuti
  • Vin alb demisec: 2 pahare 200 ml
  • Cartofi: 350 gr
  • Morcov: 2 mici
  • Catei de usturoi: 2
  • Rosie: 1 pentru ornat
  • Ulei de masline: 4 linguri
  • Sare: dupa gust
  • Piper macinat: obtional
  • Cimbru uscat: 1/2 lingurita
Se spala si taiem iepurele in bucati si le punem intr-o cratita cu ceapa taiata, vinul, cimbru, sare si piper dupa care lasam circa 30 de minute la marinat cu un capac deasupra.
Pregatim intre timp cartofii taiati felii nu prea mari, morcovii si feliute de dovlecel dupa care le punem intr-o tigaie pe foc si le stropim cu putin ulei de masline sa le calim. Aranjam dupa calire legumele peste bucatile de iepure intr-o tava mai adanca de cuptor, scoase intre timp din sosul de vin si condimente si se condimenteaza cu putin cimbru si ulei de masline, sare si piper, dupa care le dam la cuptorul incins la 180 de grade si se mai toarna putin vin, se lasa la cuptor aproximativ 50-60 de minute.
Sosul de la iepure ramas se combina intr-o craticioara cu ceapa tocata si se fierbe cu putina apa pana cand ceapa se inmoaie, adaugam patrunjel tocat marunt dupa care il adaugam 10 minute peste iepurele de la cuptor. Se serveste cald cu cateva feli de rosii pentru ornare.
Pofta buna.
Retete asemanatoare
Roast beef, rost beef la cuptor
Carnea de iepure este o carne de vanat ft usoara iar cu ceva legume si sos de vin dar si condimente
Gulas cu galuste
Carnea de iepure este o carne de vanat ft usoara iar cu ceva legume si sos de vin dar si condimente
Iepure in sos din vin alb
Carnea de iepure este o carne de vanat ft usoara iar cu ceva legume si sos de vin dar si condimente