Ciorba de potroace

Trimis de Bucatarul la 02-01-2013 14:11
Dupa sarbatori trebuie sa terminam cu mahmureala si vin in ajutorul vostru cu o delicioasa ciorba de potroace ca la bunica. Secretul ciorbei de potroace este zeama de varză, daca nu avem zeama de varza punem otet sau lamaie.
  • Maruntaie de pasare: 1 kg
  • Apa: 3 litri
  • Zeama de varza: 3 litri
  • Praz: 1 bucata
  • Ulei de floarea soarelui: 2 linguri
  • Morcovi: 2 bucati
  • Telina: 1 bucata
  • Orez: 200 gr
  • Patrunjel verde: 6 fire
  • Leustean verde: 1 legatura
Puneţi la fiert în 3 litri de apă cu sare măruntaiele de pasăre tăiate în bucăţi. Fierbeţi la foc mic, curatand spuma cu o spumiera din când în când.
Până fierbe carnea, curăţaţi zarzavaturile si taiatile patratele sau rondele si incingem ulei intro oala.
Adăugaţi în oala zarzavatul şi prazul şi le calim până se înmoaie.
După ce carnea de pasăre a fiert mai bine de jumătate, adăugaţi în oală legumele calite iar dupa 20 de minute adaugam orezul deja fiert.
Separat fierbem zeama de varză şi, la circa 10 minute după ce adaugam orezul o varsam in oala. Fierbem in clocot circa 7-8 minute.
Adăugam pătrunjel şi leustean verde tăiat mic.
Ciorba de potroace se seveşte imediat, fierbinte cu ardei iute si paine.
Pofta buna.
Retete asemanatoare
Ciorbita de legume
Dupa sarbatori trebuie sa terminam cu mahmureala si vin in ajutorul vostru cu o delicioasa ciorba de
Supa ardeleneasca de pui
Dupa sarbatori trebuie sa terminam cu mahmureala si vin in ajutorul vostru cu o delicioasa ciorba de
Ciorba de loboda si legume
Dupa sarbatori trebuie sa terminam cu mahmureala si vin in ajutorul vostru cu o delicioasa ciorba de