Reteta piftie de curcan

Trimis de Bucatarul la 02-01-2013 13:34
Piftia de curcan este la fel de gustoasa si delicioasa ca si cea de porc, dar mult mai usor de pregatit. Va prezint o reteta ca la bunica.
  • Aripi de curcan: 2 aripi
  • Pulpa de curcan: 1 pulpa inferioara
  • Ceapa: 1 medie
  • Morcov: 1 mare
  • Mazare: 180 gr fiarta
  • Usturoi: 4 catei
  • Apa: 4 litri
  • Sare: dupa gust
Se pune carnea de curcan la fiert, împreună cu ceapa şi cu morcovul, într-o oală de circa 5 litri în care se toarnă apa.
Se curăţă tot timpul de spumă cu o spumiera în timp ce fierbe. Se dă focul mic, se sărează şi se lasă la fiert circa trei ore.
După ce a fiert, carnea se scoate din oală, se lasă la răcit, apoi se taie bucăţele şi se pune în boluri sau platou.
Se adaugă morcovul fiert, mazărea tocate marunt
Când apa în care a fost fiartă, carnea este călduţă, se pune în ea usturoiul.
Peste carne, în boluri sau platou, se toarnă lichidul fiert cu legume peste carnea de curcan.
Se dau afara, pentru câteva ore, să se răcească.
Pofta buna.
Retete asemanatoare
Brioase cu masline
Piftia de curcan este la fel de gustoasa si delicioasa ca si cea de porc, dar mult mai usor de prega
Cascaval pane
Piftia de curcan este la fel de gustoasa si delicioasa ca si cea de porc, dar mult mai usor de prega
Briose pufoase
Piftia de curcan este la fel de gustoasa si delicioasa ca si cea de porc, dar mult mai usor de prega