Orez cu creveti

Trimis de Bucatarul la 31-12-2012 10:02
Un orez cu creveti care da foarte elegant pe masa de Revelion 2013, va sfatuiesc sa pregatiti aceasta reteta delicioasa de orez cu creveti.
  • Orez Scotti: 300 gr
  • Telina: 1 buc
  • Creveti proaspeti: 16 bucati
  • Morcov: 1 buc
  • Portocala: 1 buc
  • Coaja de portocala:
  • Ceapa: 1 buc
  • Vin alb sec:
  • Ulei de masline extravergine:
  • Sare fina: dupa gust
  • Piper macinat: dupa gust
  • Patrunjel: cat vreti
Taiem morcovul, ceapa si telina mici si le punem la calit intr-o tigaie cu ulei de masline dupa care adaugam crevetii, dupa prajire adaugam vinul alb sec si fierbem pana aproape se evapora, punem apa si un capac, fierbem in jur de 20 minute, punem sare si piper dupa gust, apoi strecuram si tinem supita la fiert la foc mic, punem orezul la fiert dupa care il strecuram si adaugam un polonic de supa si vin peste el si firbem amestecand tot timpul, dupa ceva timp de fierbere adaugam coaja de portocala rasa, se adauga crevetii cateva minute inainte de a scoate de pe foc. Se pune o lingura de ulei de masline si o lingurita rasa de patrunjel tocat si feliute de portocala, gata reteta de orez cu creveti.
Pofta buna.
Retete asemanatoare
Orez cu creveti
Un orez cu creveti care da foarte elegant pe masa de Revelion 2013, va sfatuiesc sa pregatiti aceast
Creveti cu sos de lamaie la cuptor
Un orez cu creveti care da foarte elegant pe masa de Revelion 2013, va sfatuiesc sa pregatiti aceast