Sos de usturoi cu morcovi

Trimis de Bucatarul la 31-12-2012 07:41
Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit.
Timp de preparare:
10 minute

Ingrediente:
1 capatana usturoi
1 morcov ras calit
3 linguri faina
50 ml ulei
1 galbenus de ou
3 linguri iaurt sau smantana slaba
zeama de la 1/2 lamaie
1 lingura ulei de masline

1 lingurita patrunjel tocat (uscat)
sare, piper

Mod de preparare: Daca nu folositi morcovul ras si calit ca sa ingalbeniti supa, il curatati, radeti si caliti in putin ulei special pentru acest sos.

Puneti intr-o craticioara 4 linguri ulei, faina, asezati-o pe foc si cand incepe sa se infierbante adaugati 100 ml apa clocotita si amestecati energic cu telul pana se desprinde de pe marginile vasului. Lasati sa se racoreasca.

Curatati si feliati usturoiul. Puneti in vasul unui blender faina oparita, morcovul calitm usturoiul feliat, galbenusul, uleiul, zeama de lamaie, sare si piper, apoi mixati 12-15 secunde.

Adaugati iaurtul sau smantana, verdeata tocata, dregeti gustul de sare si pier, omogenizati, apoi rasturnati totul intr-un castronel. Faceti deasupra cu o lingurita mici adancituri si stropiti deasupra cu uleiul de masline. Decorati cu patrunjel verde.

SURSA:http://nicuvar.wordpress.com
Retete asemanatoare
Sos de legume
Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit.
Sos de usturoi cu morcovi
Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit.