Sos de legume

Trimis de Bucatarul la 31-12-2012 07:36
Aproximativ 40 minute si veti putea servi un sos interesant.
Ca ingrediente am folosit:
2-3 ardei grasi
4-5 rosii
1-2 cepe
1 dovlecel
2-3 cartofi albi
50 g telina
1 pastarnac
1-2 morcovi
o mana buna de spanac/loboda/stevie
1 legatura patrunjel
cateva fire de marar
2 foi de dafin
2 linguri ketchup
2 lingurite baza mancaruri
3-4 linguri ulei
2 lingurite zahar
zeama de la o jumatate de lamaie (otet)
sare, piper, cimbru

Se curata, se spala si se taie bucati legumele si zarzavaturile, apoi se pun la calit in ulei in ordinea urmatoare: incepeti cu morcovii, dupa 3-4 minute pastarnacul, telina, urmeaza ardeii grasi, cartofii, dovlecelul, ceapa, continuati cu rosiile, adaugati 300 ml apa clocotita si lasati sa fiarba 15 minute la foc mic cu capac.

Adaugati spanacul taiat bucati, condimentati, lasati sa se racoreasca si mixati totul cu un blender.

Puneti din nou sosul la fiert amestecand ca sa nu se prinda, adaugati zaharul, baza pentru mancaruri, zeama de lamaie si dregeti gustul de sare si piper.

Adaugati ketchup (boia), foile de dafin (cine doreste putin ardei iute tocat marunt), apoi luati vasul de pe foc si asezonati cu verdeata tocata.

Se serveste ca garnitura langa diferite preparate: fripturi, rasoluri, chiftele, perisoare fierte, etc. Eu l-am servit cu parjoale. Pofta buna.

SURSA:http://nicuvar.wordpress.com
Retete asemanatoare
Sos de legume
Aproximativ 40 minute si veti putea servi un sos interesant.
Sos de usturoi cu morcovi
Aproximativ 40 minute si veti putea servi un sos interesant.