Salata de hamsie, chiulca, peste mic

Trimis de Moza cristi la 17-12-2012 12:35
Salata de hamsie sau chiulca este o specialitate pentru cine vrea sa manance usor si satios. Mancati o salata cum va spun eu aici si o sa ma pomeniti.
  • Oua: 3 fierte
  • Hamsie, chiulca: 500 gr
  • Ulei de masline: 3 linguri
  • Otet: 3 linguri
  • Patrunjel: 1 legatura
  • Ceapa: 3 buc
  • Lamaie: 1
  • Masline: 150 gr
Chiulca sau hamsia se scurteaza de capete, se spala si se scurge bine, apoi se pune intr-un servetel la uscat

- Lamaia se taie felii

- Ceapa se taie mica

- Patrunjelul se toaca

- Ouale se fierb si se taie

- Se aseaza pestele in castron, se presara cu ceapa, verdeata, se orneaza cu masline si lamaie

- Se toarna otetul apoi uleiul se amesteca

-Daca pestele e deja sarat e si mai bine si se serveste.
Retete asemanatoare
Salau cu maioneza ca in Delta Dunarii
Salata de hamsie sau chiulca este o specialitate pentru cine vrea sa manance usor si satios. Mancati
Crap pe pat de legume
Salata de hamsie sau chiulca este o specialitate pentru cine vrea sa manance usor si satios. Mancati
salata de crap
Salata de hamsie sau chiulca este o specialitate pentru cine vrea sa manance usor si satios. Mancati