Ciorba din perisoare de peste

Trimis de Moza cristi la 25-01-2013 23:03
Ciorbita din perisoare de peste este aroape la fel ca ciorba de perisoare din carne dar are un alt gus si anume de peste, ce credeti, o fi buna?
  • Paine alba miez: 250 gr
  • Oua: 4
  • Faina: 100 gr
  • Peste : 1,5 kg
  • bors: 1 litru
  • Piper: dupa gust
  • Sare: 1 lingura rasa
  • Ceapa: 1 rasa
  • Marar: 1 lingura tocat
  • Ardei gras: 3 buc
  • Telina: 150 gr rasa
  • Rosii: 4 coapte
  • Pastarnac: 100 gr
  • Leustean: 1 legatura
  • Morcov: 150 gr
Se toaca bucatele ardeii, ceapa, rosiile, se rad morcovii, telina, pastarnacul
Se pun, in 3 l apa, la fiert
Se dezoseaza pestele
Se fierb, separat, in 3 l apa, oasele ramase de la dezosare
Carnea dezosata se toaca cu painea
Tocatura se amesteca bine cu ceapa rasa, ouale, faina, piperul, sare si mararul
* Dupa 30 de minute, la zeama cu legume se adauga apa cu peste, strecurata, sa fiarba 10 minute impreuna
Se pune borsul
Se formeaza perisoare de marimea unei nuci (intr-o lingurita) si se pun in zeama clocotind molcom
Dupa un sfert de ora se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean foarte fin tocat.
Pofta buna.
Retete asemanatoare
Supa cu carne
Ciorbita din perisoare de peste este aroape la fel ca ciorba de perisoare din carne dar are un alt g
Supa crema de linte cu legume
Ciorbita din perisoare de peste este aroape la fel ca ciorba de perisoare din carne dar are un alt g
Ciorbe de perisoare
Ciorbita din perisoare de peste este aroape la fel ca ciorba de perisoare din carne dar are un alt g