pateu din peste

Trimis de Oana Serbov la 16-12-2013 07:27

va prezint in continuare o minunata reteta ,ce merge foarte bine in orice moment al zilei ,la  mese festive ,haideti sa bucatarim impreuna......

  • Peste: 3 kg
  • Ceapa ,morcovi : 3 kg de fiecare
  • Ulei : jumatate litru
  • Otet:
  • Lamiie:
  • Sare piperboia dulce si iute:
  • Foi dafin,boabe ienibahar:

pentru aceasta reteta avem nevoie de 3 kg de peste ( eu am facut din ciortanica )3 kg de
ceapa ,3 kg de morcovi ,jumatate litru de ulei ,sare piper,boia dulce si iute ,
dupa ca am curatat de solzi .mate pestele il spalam bine apoi il punem la fiert asa
intreg cum este ,in apa in care punem pestele la fiert adaugam o lingura doua de otet,foi
de dafin ,boabe de ienibahar si o felie doua de lamiie ,lasam pestele sa fiarba pina se
desprinde de pe oase ,apoi scurgem apa si lasam la racit, luam carnea de pe oase si o dam
prin masina de tocat.morcovi ii curatam si ii dam si pe acestia prin masina de tocat
,ceapa o taiem cit de marunt se poate .apoi intrun ceaun punem uleiul la incins ,punem
ceapa si morcovul si calim un pic apoi adaugam pestele dat prin masina de tocat ,impreuna
cu sare piper ,si boiaua dupa gust amestecam continuu sa nu se prinda .cind uleiul se
ridica la suprafata ca la zacusca ,pateul este gata ,punem in borcane si sterilizam 10 15
minute ,apoi scoatem borcanele din apa fierbinte si le punem la rece .va asigur ca aceasta
reteta este un deliciu ,va doresc pofta buna !

Retete asemanatoare
Sunca de casa
va prezint in continuare o minunata reteta ,ce merge foarte bine in orice moment al zilei ,la 
Ananas copt cu surprize
va prezint in continuare o minunata reteta ,ce merge foarte bine in orice moment al zilei ,la 
Reteta piftie de curcan
va prezint in continuare o minunata reteta ,ce merge foarte bine in orice moment al zilei ,la