aripioare de pui picante

Trimis de Oana Serbov la 15-12-2013 18:54

pe linga friptura de porc sau de vita pe care o pregatesc pentru masa de craciun ,mai pregatesc si aceste aripioare picante care sunt foarte gustoase si merg de minune cu vinul alb din bolta bunicii ............

  • Aripioare de pui: 10 buc
  • Vin alb : 250 ml
  • Ulei :
  • Usturoi:
  • Sare ,piper,busuioc,cimbru:
  • Boiate de ardei iu:

 

pentru inceput ,lasam aripioarele o jumatate de ora in apa rece ,dupa care le spalam bine si le lasam la scurs .luam o tava pe care o ungem cu ulei si arenjam aripioarele dar nu inainte de a le unge cu pasta pe care o preparam astfel .....intr un castronel pisam o capatina de usturoi ,facem o pasta de mujdei ,adaugam boia de ardei iute,sare piper cimbru busuioc si vinul amestecam bine ,ungem fiecare aripioara in parte asezam in tava acoperim cu o folie de aluminiu ,dupa 20 de minute scoatem folia adaugam o canuta de vin alb si lasam pina prinde o crusta aurie ,se servesc cu garnitura de cartofi taranesti si un pahar de vin ,pofta buna !

Retete asemanatoare
Sarmale
pe linga friptura de porc sau de vita pe care o pregatesc pentru masa de craciun ,mai pregatesc si a
aripioare de pui picante
pe linga friptura de porc sau de vita pe care o pregatesc pentru masa de craciun ,mai pregatesc si a
cornulete
pe linga friptura de porc sau de vita pe care o pregatesc pentru masa de craciun ,mai pregatesc si a