friptura de porc

Trimis de Oana Serbov la 11-12-2013 09:14

va prezint reteta mea de friptura ,pe care o pregatesc cu mult drag de sarbatori ,haideti sa bucatarim impreuna ,

  • Pulpa de porc: 1500kg
  • Ceapa: 2 buc
  • Morcov : 1 buc
  • Usturoi:
  • Pasta de tomate: 1 lingura
  • Ulei:
  • Foi dafin ,sare ,piper ,cimbru:
  • Boia de ardei dulce:

pentru inceput intr o cratita punem zarzavatul tocat ,ceapa  si morcovul peste zarzavat punem pulpa de porc taiata fisii ,apoi punem sarea ,piperul,cimbru si boia de ardei dulce ,punem  o cana de apa ,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic ,nu adaugati apa multa deoarece mai lasa si carnea zeama .cind consideram ca ,carnea este fiarta  dam cratita deoparte,luam carnea din cratita si o asezam intr o tava unsa cu ulei ,dupa ce am asezat feliile de carne ,zdrabim si 2 3 catei de usturoi ,acoperim tava cu folie si o dam la cuptor ,lasam 10 minute sa stea cu folia apoi indepartam folia si mai lasam o jumatate de ora sa prinda crusta aurie ,cind este gata scoatem din tava asezam pe platou si ornam cu gogosari ,castraveti murati ,alaturi facem un bol de piure sau cartofi nature .se serveste impreuna cu un pahar de vin rosu .va doresc pofta buna !

Retete asemanatoare
Carnati de ficat de porc
va prezint reteta mea de friptura ,pe care o pregatesc cu mult drag de sarbatori ,haideti sa bucatar
Carnati preparati in casa
va prezint reteta mea de friptura ,pe care o pregatesc cu mult drag de sarbatori ,haideti sa bucatar
racitura de porc
va prezint reteta mea de friptura ,pe care o pregatesc cu mult drag de sarbatori ,haideti sa bucatar