chec la tava

Trimis de Bunica la 07-12-2013 14:12

Acest chec este foarte gustos si nusor de preparat.E delicios.

  • Oua: 8
  • Zahar: 16 linguri
  • Lapte: 8 linguri
  • Faina: 12 linguri
  • Praf de copt: 1
  • Cacao: 3 linguri
  • Nuci taiate marunt: 100 gr
  • Lamaie: 1
  • Rom: 1

Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat bine, treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul,se amesteca bine.
La final se pune faina cernuta si se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.
Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de lamaie si se toarna in tava.
In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom.
Se toarna cu grija in tava, se presara nucile taiate care in prealabil au fost rumenite la cuptor.
Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.
Se serveste pudrat cu zahar macinat.

Retete asemanatoare
Carnati preparati in casa
Acest chec este foarte gustos si nusor de preparat.E delicios.
chec la tava
Acest chec este foarte gustos si nusor de preparat.E delicios.
Sarmale
Acest chec este foarte gustos si nusor de preparat.E delicios.