ardei umpluti

Trimis de Oana Serbov la 04-12-2013 09:40

si   ardei umpluti ii fac pentru noapte ade revelion iar 2   3 dintr e acestia pe linga umplutura le adaug biletele cu urari ,pentru invitatii pe care ii am la masa .haideti sa bucatarim impreuna.

  • Ardei : 10 buc
  • Orez : 200g
  • Morcov,ceapa:
  • Ulei:
  • Carne de porc tocata:
  • Costita afumata:
  • Oua : 1
  • Bulion, pasta de rosii:
  • Smintina :
  • Piper sare ,boia:

 

 

 

Se curata ardeii de cotor(cu degetul mare impingem cotorul desenand un cerc spre interior),se spala bine sa nu ramana seminte,daca sunt verzi ,eu i-am oparit foarte putin ca sa nu fie amarui si se dau deoparte.Se pune uleiul imtr-o cratita pe foc ,se adauga ceapa taiata marunt,se caleste putin ,apoi se adauga morcovul razuit prin rozatoarea mica,il calim putintel si pe acesta,adaugam orezul,codimentele,dupa gust,iar la final,carnea,oul si 50ml.de bulion.Din compozitia rezultata luam cu o lingura si umplem pe rand ardeii ,sa nu fie foarte indesati ca orezul se mai umfla si la final punem cate un capacel de rosie.Se aseaza ardeii,intr-o cratita cu umplutura in sus,apoi se pune apa cat sa-i acopere si se lasa la fiert acoperiti,cam 20min. Separat intr-un bol se pun faina ,restul de bulion,smantana ,se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si din cratita se ia cateva lg. de zeama calduta si se pune peste ingrosala,apoi se toarna in cratita de pe foc invartind incet pe fund sa nu se prinda,cu atentie sa nu sfarmam ardeii,se mai dau doua clocote si se trage de pe foc.Se servesc cu smantanica

 

Retete asemanatoare
Fleica de porc la cuptor umpluta cu sunca si branza
si   ardei umpluti ii fac pentru noapte ade revelion iar 2   3 dintr e acestia p
Tocanita de vita cu boia de ardei
si   ardei umpluti ii fac pentru noapte ade revelion iar 2   3 dintr e acestia p
Acadele din Piept de Pui
si   ardei umpluti ii fac pentru noapte ade revelion iar 2   3 dintr e acestia p