racitura de porc

Trimis de Oana Serbov la 03-12-2013 14:57
  • Piciore de porc: 4 buc
  • Urechi porc: 3 buc
  • sorici: 2oo g
  • Ceapa ,morcov,telina:
  • Usturoi:
  • Sare boabe piper:
  1. Picioarele, urechile si soricul le opariti, le radeti cu un cutit si le puneti la fiert in apa cu sare.
  2. Strangeti spuma care se ridica deasupra si adaugati cepele, morcovul, pastarnacul, telina, patrunjelul, boabele de piper si o capatana de usturoi intreaga, curatata de mustati si bine spalata.
  3. Lasati la fiert, la foc domol, pana in momentul in care carnea incepe sa se desprinda de pe oase.
  4. Daca fierbe la foc iute, racitura va iesi in final tulbure.
  5. Incercati zeama pentru a vedea daca este suficient de legata, punand cateva picaturi pe o farfurie si lasandu-le sa se raceasca.
  6. Daca picaturile se intaresc inseamna ca zeama este suficient de fiarta, daca nu, mai lasati sa fiarba tot incet si incercati din nou consistenta ei.
  7. Scoateti bucatile de carne, le dezosati si le asezati pe farfurii adanci iar deasupra turnati zeama de carne strecurata si degresata.
  8. Cand zeama s-a racit, adaugati o capatana de usturoi pisat.
  9. Farfuriile de racitura le dati la rece, unde le puteti pastra pentru cateva zile va doresc pofta buna .