crap cu legume

Trimis de Oana Serbov la 05-11-2013 07:42

ptr aceasta reteta avem nevoie de un crap ,sau ciortan .
pestele se curata de solzi ,se curata de mate ,se spala bine se taie in fileuri sau rondele ,se cresteaza marunt ptr a mai diminua din oase ,i se da un praf de sare ,apoi dupa cca jumatate de ora se da prin faina ,si se prajeste in ulei incins ,dupa ce pestele a fost prajit ,alaturat se face urmatorul sos, avem nevoie de:
2, 3 cepe
3, 4 rosii
2, 3 ardei
sare ,piper,foi de dafin ,usturoi si marar.
taiem zarzavatul cubulete mai mari il calim apoi adaugam 2- 3 cani de apa si lasam sa fiarba pina cind este gata zarzavatul ,intre timp adaugam si pierul sarea ,foi de dafin,usturoiul tocat marunt .
cind zarzavatul este aproape gata bagam in sos si pestele prajit lasam sa dea un clocot apoi punem mararul tocat marunt.
pofta buna si nu uitati sa puneti in pahar un vin alb sec