conserva din peste in sos tomat

Trimis de Oana Serbov la 05-11-2013 07:36
  • Peste:
  • Sare:
  • Ulei:
  • Faina:
  • Lamiie:
  • Suc de rosii:
  • Un pahar de vin alb:
  • Usturoi:
  • Piper boabe,enibahar,foi dafin:


eu aceasta reteta o prepar din pestele mic prins la undita ,babusca ,platica ,carasei
bibani .deci : curatam pestele de solzi si mate ,il spalam bine ,apoi ii dam un praf de
sare ,lasam cam jumatate de ora ,dupa care spalam pestele si l punem pe un servet la scurs
intr-o tigaie punem ulei la incins ,atit ulei cit sa acopere pestele pe care il avem de
prajit ,apoi punem pestele in uleiul incins ,acesta nefiind dat prin faina ,cind carnea
pestelui s a albit scoatem pestele pe un servet pentru a indeparta surplusul de ulei .
pregatim borcanele care trebuie sa fie curate ,si cu capace bune .,asezam pestele in
borcan daca este mai mare se va taia in 2 sau in 3 depinde de marimea lui .dupa ce am pus
un strat doua de peste punem o felie de lamiie .dam borcanele in care am pus pestele
deoparte si pregatim sosul dupa cum urmeaza : intr o craticioara luam un pic din uleiul in
care am prajit pestele si punem la incins ,apoi turnam peste uleiul incins 1 kg de suc de
rosii sau 1|2 depinde de cite borcane cu peste aveti ,in acest sos punem ,piper,boabe de
enibahar ,o foaie de dafin ,un catel doi de usturoi ,un paharut de vin alb ,sare dupa gust
,dupa ce a dat 2 3 clocote bune ,punem sosul peste pestele din borcan asa fierbinte cum il
scoatem de pe foc ,apoi punem capacele si mai sterilizam borcanele 40 de minute ,dupa ce
le am sterilizat se vor scoate din apa fierbinte si se vor pune la loc racoros ferit de
caldura .va doresc pofta buna .