storceag

Trimis de Oana Serbov la 03-11-2013 08:38
  • Sturion:
  • Ceapa alba,morcovi,cartofi, :
  • Ardei gras verde:
  • Sare:
  • Marar,leustean:
  • Lamiie:
  • Oua:


pentru aceasta reteta avem nevoie de sturion (pastruga ,nisetru ,morun,cega,ship)oricare dintre ele e binevenita
deci..
sturionul se curata de intestine, aceste intestine se curata si ele bine se spala in apa cu putin otet si se taie in
fisiute cam de 2 degete (trebuie mentionat ptr cei ce nu stiu ca de la acest peste se maninca absolut tot el nu are
oase doar zgirciuri care sunt un deliciu va asigur )apoi pregatim zarzavatul care consta in ,,ceapa
,morcovi,cartofi,ardei gras,.sare, marar, leustean,si lamiie ,punem apa la fiert apoi bagam capul si coada sturionului
impreuna cu sare dupa gust ,dupa ce a fiert cam 20 minute punem zarzavatul taiat cubulete mai mici. punem intii ceapa
,apoi morcovul ,ardeiul gras,codite de marar si leustean tocate marunt iar dupa 15 20 de minute punem rondele sau
fileuri de sturion taiate cam la grosimea unui deget si cartofi o parte taiati in 4 o parte taiati cubulete cind
zarzavatul si pestele este fiert mai adaugam marar si leustean tocat marunt. lasam sa mai dea un clocot apoi se drege
zeama astfel.. se pun 3 4 oua depinde de cita zeama aveti punem doar galbenusul in galbenusuri se stoarce zeama unei
lamii sau a unei jumatati de lamii cum va place dupa gustul fiecaruia se bate bine pina totul devine o spuma apoi se ia
un polonic de zeama si se amesteca in galbenus batind continuu,apoi rasturnam galbenusul in cazan mestecind cu polonicul
de sus in jos ,nu vom da drumul la tot galbenusul in oala doar cite un pic amestecind continuu va doresc pofta buna si
nu uitati de vinul de la rece