chiftele cu sos

Trimis de Oana Serbov la 02-11-2013 08:33
  • Carne tocata: 1 kg
  • Usturoi:
  • Oua:
  • Faina:
  • Ulei:
  • Pasta de tomate:
  • 1 lingurita zahar:
  • Cartofi: ptr piure
  • Sare,piper,cimbru,busuioc:

Puneţi carnea tocată, usturoiul pisat, oul sare şi piper într-un castron.

Se scurge pâinea şi se pune peste carnea tocată. Amestecaţi totul până se omogenizează.

Apoi puneţi puţină faina într-o farfurie, se ia puţină carne cu ajutorul unei linguri, se tăvăleşte prin faina şi se formează o bilă. Le puteţi lăsa aşa sau le puteţi apăsa cu palmele cam 2-3 mm.

Se prăjesc chiftelele într-o tigaie cu ulei cât să se scufunde până la jumătate.

Când aţi terminat de prăjit toate chifteluţele, puneţi o altă tigaie pe foc cu puţin ulei în care puteţi 2 căţei de usturoi cu tot cu coajă.

Se îndepărtează căţeii de usturoi când au început să se înmoaie, apoi se adăugă pasta de tomate cu cubul de vită dizolvat în o cană de apă călduţă şi o jumătate de linguriţă de zahăr.

Se lasă la fiert cam 15-20 de minute, mai puteţi adăuga apă dacă sosul scade. Puteţi adăuga o linguriţă de făină să îngroşaţi sosul. Se serveşte cu piure de cartofi.