tochitura

Trimis de Oana Serbov la 02-11-2013 08:05

Tochitura, numită uneori – din motive pe care le vom vedea ulterior – măcelărească, moldovenească, dobrogeană, ardelenească sau cum ne mai vine la gură, este una dintre cele mai iubite mâncăruri româneşti şi cap de listă pe meniurile restaurantelor cu specialităţi tradiţionale.

  • Carne de porc: 04oo g
  • Cirnati: 2 buc
  • Usturoi: 1 cap
  • Vin alb: 1 cana
  • Malai : 2 cani
  • Oua : 1
  • Telemea de vaci:
  • Muraturi:
  • Foi dafin,sare,piper,cimbru:
  1. Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari.
  2. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit.
  3. Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă în tablă.
  4. Adăugaţi şi rumeniţi carnea.
  5. După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute.
  6. Adăugaţi şi sotaţi totul cu usturoi 1-2 minute.
  7. Adăugaţi 2 căni de vin alb sec, una de apă şi foile de dafin.
  8. Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 50 de minute.
  9. Adăugaţi sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.
  10. Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.
  11. În paralel faceţi o mămăligă (din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei) şi 4 ochiuri.

Tochitura se serveşte cu sosul din tigaie, mămăligă, brânză şi ochiuri, alături de murături.

Retete asemanatoare
Pui cu galuste
Tochitura, numită uneori – din motive pe care le vom vedea ulterior – măcelărească,
Omleta cu sunca de praga
Tochitura, numită uneori – din motive pe care le vom vedea ulterior – măcelărească,
Friptura inabusita din carne de porc si vitel
Tochitura, numită uneori – din motive pe care le vom vedea ulterior – măcelărească,