salau cu maioneza

Trimis de Oana Serbov la 01-11-2013 10:40

frumos ,bun,

  • Salau: 1 buc
  • Morcovi,cartofi:
  • Oua: 3 buc
  • Ulei:
  • Lamaie: 1 buc
  • Sare ,piper:


ptr aceasta reteta avem nevoie de un salau .
il curatam de solzi si mate il spalam bine il taiem in 2 3 si il punem la fiert cu putina sare si otet.
alaturat vom fierbe 3 4 cartofi, 2-3 morcovi si vom face o maioneza de casa din 3 4 oua proaspete
cind carnea salaului s-a fiert ,s-a albit iar aripioarele se desprind cu usurinta vom scoate pestele intr-o strecuratoare pentru a lasa toata apa. ptr un moment uitam un pic de el il lasam sa se
odihneasca .
dupa ce am fiert morcovii si cartofii si am pregatit maioneza incercam sa facem salaului un pat confortabil pe un platou dupa cum urmeaza:
vom taia morcovii si cartofii rondele.vom pune pe platou aceste rondele ,apoi vom acoperi cu
maioneza ,vom lua pestele il vom dezosa,si vom aseza bucatelele de carne peste patul de legume si maioneza ,apoi vom inveli pestele tot cu legume rondele si apoi la sfirsit vom acoperii totul in maioneza fara a se vedea ca acolo ar fii vreun pestic.
incercam sa ornam cu felii de lamiie taiate julien asezate in forma de evantai si multe frunzulite de patrunjel
se da la rece 2-3 ore dupa care se serveste cu un pahar de vin alb bineinteles si acela scos din frigider
in speranta ca am fost pe intelesul dvs va doresc pofta buna
as vrea sa mentionez ca se mai poate face si cu stiuca sau biban aceasta reteta va doresc inca o data pofta buna

Comentarii
Adauga un comentariu




In 01-11-2013 09:56 Ioana a scris:
Am preparat aceasta reteta postata de Oana si este un deliciu, felicitari si la mai multe...
Retete asemanatoare
Cascaval pane
frumos ,bun,