crap protap

Trimis de Oana Serbov la 31-10-2013 20:07
  • Crap romanesc: 1 buc
  • Cartofi: 1 kg
  • Ulei:
  • Rosii:
  • Usturoi:
  • Sare,piper,cimbru,enibahar:

ptr aceasta reteta avem nevoie de un crap frumos 2 3 kg
il curatam de mate ,solzi,vom scoate urechile,iar apoi vom despica crapul, il vom deschide ca pe o carte, vom cresta pe linga sira si la oasele mari din parti,vom spala bine crapul ,apoi il vom lasa la scurs un pic vom pregati o tava mare unsa cu ulei, vom pune un pat crapului din cartofi taiati rondele, vom pune sare piper apoi vom aseza crapul peste acest pat de cartofi, deschis asa in toata splendoarea lui,alaturat vom face o pasta de mujdei, in care vom pune sare, cimbru, piper, enibahar si rosii proaspete date pe razatoare vom amesteca bine sosul acesta ,vom unge si crapul cu ulei dupa care il imbracam pe cit posibil in tot acest sos sa i tina de racoare la cupteor. Deci incepem procedeul de coacere in prealabil cind cuptorul sa incins, din cind in cind mai stropim cu sosull de mujdei, cind pestele este gata carnea lui se va albi si va prinde o crusta maronie atunci vom scoate din cuptor si va voi pofti afara sub salcia de la malul apei sa gustam din minunatul crap inbracat in mantie de mujdei cu toate condimentele si ca sa nu i se para prea rece vom toca patrunjel si vom arunca peste el asa in ciuda tuturor ,atunci am sa va rog sa aduceti de la rece si sticla de vin alb sec sa bem in cinstea dvs, va doresc pofta buna