scrumbie marinata

Trimis de Oana Serbov la 27-09-2013 07:23

haideti sa umplem camara ..........................

  • Scrumbie : 5 kg
  • Otet: 10 cani
  • Apa: 20 cani
  • Sare grunjoasa: 3 kg
  • Foi de dafin:
  • Ceapa: 1 buc
  • Rosii: 1 buc
  • Piper boabe ,ienibahar , :

SCRUMBIE MARINATA
scrumbia se curata de solzi, mate ,se indeparteaza capul si coada si se taie rondele groase de un deget ,se spala bine
in 2 3 ape pina scoatem tot singele de la sira ,apoi o mai lasam 4 5 ore in apa rece schimbind apa mereu ,apoi vom pune
scrumbia intrun vas adinc unde ii vom face un pat de sare ,vom pune sare , scrumbie,sare ,scrumbie iar ultimul rind va
fi sare , o vom lasa asa 24 de ore ,dupa care o vom scoate din sare o vom lasa 2 3 ore la apa dupa care o vom scoate la
zvintat pe un servet curat , alaturat vom face urmatoarea marinata deci..2 cani de apa ,una de otet ,vom pune apa si
otet cita scrumbie avem daca e mai mult vom pune 4 apa 2 otet apoi vom adauga foi de dafin ,piper boabe,enibahar vom
lasa sa dea un clocot bun dupa care vom lua de pe foc si vom lasa sa se raceasca bine de tot ,in acest timp cit se
raceste marinata vom pune scrumbia taiata rondele in borcane nu prea presat sa aibe loc sa se marineze ,cind marinata s
a racit complet o punem in borcane peste scrumbie la sfirsit adaugam si piperul foi de dafin si enibaharul ramas se
serveste cu ceapa si rosii aceasta marinata este gata in 24 de ore se tine la rece va doresc pofta buna ,,,,,, si arata
cam asa ,,,,,,,

Retete asemanatoare
Merluciu, creveti, legume si citrice
haideti sa umplem camara ..........................
Peste copt cu avocado, branza feta si busuioc
haideti sa umplem camara ..........................
Crap rasol
haideti sa umplem camara ..........................