ciorba de peste

Trimis de Oana Serbov la 26-09-2013 07:10
  • Crap ,stiuca ,caras,biban ,lin: 7/ 8 kg
  • Ceapa,ardei ,rosii, cartofi:
  • Ulei ,otet :
  • Sare: dupa gust
  • Usturoi: 3 4 cap
  • Leustean verde: o legatura

pestele se curata de solzi, de mate, i se scoate urechile se spala nu prea bine ,si se cresteaza marunt ,marunt,asta
in cazul in care punem si corpurile.
punem un cazan pe foc de preferat ciorba de peste se face la ceaun afara ,punem apa doar cit sa acopere pestele nu
mai mult ,punem ulei ,apoi legumele taiate cubulete mai mari ,putem lasa si o ceapa doua intregi ,cind zarzavatul este
aproape fiert vom pune pestele ,incepem cu ce este mai mare ,deoarece fierbe mai greu ,cum am pus pestele imediat punem
1 lingura sau chear 2 linguri de sare pestele traga sarea ,apoi cum incepe sa fiarba primul clocot punem 2 3 linguri de
otet veti vedea ca zeama se va albi ?(dar atentie la primul clocot nu lasati pestele sa fiarba fara otet)aici este si
secretul trebuie sa sti cind sa pui sarea si otetul ,si gustam mereu ,adaugind sare si otet cit este nevoie dupa gustul
fiecaruia ,ciorba este gata si pestele fiert ,atunci cind aripioarele pestelui se desprind cu usurinta ,cind ciorba este
gata aruncam in cazan si leusteanul tocat marunt in timpul fierberii nu puneti capac cazanului sau ceaunului va avea
ciorba gust de peste crud
alaturat vom face un mujdei pasta din usturoi, sare,ulei,si otet ,cind mujdeiul este gata se ia zeama din ciorba si se
amesteca cu mujdeiul pasta .
pestele se scoate pe platou se maninca cu mujdei ,iar apoi sa maninca zeama .sa nu uitati berea care ati puso la rece
va urez pofta buna