Castraveti murati - Reteta raw

Trimis de Bunica la 31-10-2013 18:27

va aratam cum sa preparati muraturi raw fara apa fiarta si fara otet. Stim despre muraturi ca sunt o sursa excelenta de probiotice naturale, care se produc prin fermentare. Probiotice fermentate trebuie sa ocupe un rol important in alimentatia noastra, deoarece ajuta la digestie, la absorbtia mineralelor si la mentinerea balantei noastre interne.

 

 

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru castraveti murati raw:
3 litri de apa plus trei linguri de sare
3 kg de castraveti mici si mijlocii
2 gogosari taiati felii
2 ardei iuti
1 radacina mica de hrean, taiata pe lung
1 radacina de telina, taiate cubulete
1 morcov taiat pe lung
6-8 catei de usturoi curatati
1 lingura seminte de mustar
1/2 lingura de seminte de piper
1 manunchi de tulpini uscate de marar
1 crenguta de visin cu tot cu frunze
Mod de preparare castraveti murati raw:
Ingredientele se pun in straturi alternative in borcane, se toarna apa si se lasa la temperatura camerei timp de 2-3 zile fiind acoperite cu un tifon, sita sau pur si simplu nu inchideti capacul complet. Daca doriti sa se faca mai repede, se pot pune in bataia soarelui timp de 1-2 zile, dupa care se vor depozita la rece si asta dupa ce muraturile au un miros specific. Muraturile se fac foarte repede adica, daca sunt lasate la soare se pot face si in 2-3 zile sau daca sunt lasate la temperatura camerei se pot face si mai repede (depinde cat de cald este in casa).

Nu uitati, ca borcanele trebuie agitate in cele 2-3 zile si verificati nivelul apei, care se completeaza cu apa sarata daca cumva a scazut. Dupa aceasta perioada, inchideti capacul etans insa verificati din timp in timp (in special in prima luna), daca apa a scazut sau daca s-a intamplat vreo schimbare in mirosul muraturilor. Mai mult pe: delly.garbo.ro

 

Retete asemanatoare
Castraveti murati - Reteta raw
va aratam cum sa preparati muraturi raw fara apa fiarta si fara otet. Stim despre muraturi ca sunt o