Prajitura cu bezea si coacaze rosii

Trimis de Andreea Lazar la 08-06-2013 11:18
  • Galbenusuri pentru blat: 6
  • Faina: 160 gr.
  • Praf de copt: un pliculet
  • Unt: 160 gr.
  • Albusuri pentru bezea: 6
  • coacaze rosii: 500 gr.
  • Zahar pentru blat: 160 gr
  • Zahar pentru bezea: 400 gr.
  • Zeama de lamaie: o lamaie
  • Sare: un varf

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Se adauga apoi, faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit untul moale si se amesteca bine pana la omogenizare.
Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10 minute, timp in care se pregateste spuma.
Se mixeaza albusurile cu putina sare si cu zaharul pana se intareste astfel incat sa nu mai cada din castron daca este inclinat. Iar coacazele rosii se curata de codite, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga la spuma de albusuri.
Cand au trecut cele 10 minute, se scoate blatul din cuptor, se toarna spuma de albusuri si coacaze si se mai lasa la cuptor 30-40 de minute.