Chec cu visine

Trimis de Andreea Lazar la 08-06-2013 10:54
  • Faina: 3 cani
  • Lapte caldut: o cana
  • Visine: 2 cani
  • Unt: o cana si jumatate
  • Zahar: 2 cani
  • Praf de copt: o lingurita si jumatate
  • Oua: 3
  • Esenta de migdale: 1 fiola

Se amesteca bine untul cu zaharul. Se adauga cele 3 oua si esenta de migdale si semintele de vanilie. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, dupa care se toarna laptele caldut si se mixeaza compozitia.

Se unge cu unt o tava de chec si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna compozitia si se adauga visinele in siruri paralele. Inainte de a se aseza pe chec, visinele se trec prin faina.

Se tine la cuptor circa 45 de minute.
Cand e gata, se pudreaza cu zahar farin, dupa preferinte sau se lasa asa.