Tort white &blac

Trimis de Pescarul Sportiv la 04-03-2013 21:32

O reteta delicioasa.

 

 80 gr unt sau margarina Rama
• 500 gr biscuiti amaretti (reteta ce o puteti gasi printre retetele mele), sfaramitati fin
• 300 gr ciocolata alba
• 425 ml frisca lichida
Pentru sosul de ciocolata
• 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele
• 125 ml smantana grasa
• 3 linguri zahar
• 1 lingurita amidon alimentar, amestecat cu 2 linguri apa

1. Topeste untul/margarina intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm si aseaza compozitia cu biscuiti in tava, niveland-o egal si apasand-o cu spatele unei linguri de lemn.Introdu tava la congelator pana ce crusta se raceste.

2. Intre timp, topeste ciocolata alba la bain-marie, apoi las-o sa se raceasca.

3. Bate frisca (cu cat o vei bate mai tare cu atat va fi crema mai tare) – frisca trebuie tinuta putin la temperatura camerei inainte de a o bate.

Adauga 2 linguri din frisca batuta la ciocolata alba topita si amesteca.Toarna restul ciocolatii albe in frisca batuta si amesteca-le pana la omogenizare completa.Toarna crema obtinuta in tava cu crusta racita si da-o la frigider pana acesta se va intari.

4. Pentru prepararea sosului, pune toate ingredientele pentru sos intr-o cratita cu 250 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot, amestecand continuu.Apoi lasa-le sa fiarba la foc mic pana ce compozitia se ingroasa destul cat sa stea pe spatele lingurii de lemn,iar in final las-o sa se raceasca complet.Foloseste din sos pentru decorarea tortului, iar restul serveste-l reincalzit alaturi de tort.

Retete asemanatoare
Tort cu ciocolata nutella
O reteta delicioasa.    80 gr unt sau margarina Rama • 500 gr biscuiti amar
Tort de clatite cu dulceata de gutui si ciocolata
O reteta delicioasa.    80 gr unt sau margarina Rama • 500 gr biscuiti amar
Tort cu mere intregi
O reteta delicioasa.    80 gr unt sau margarina Rama • 500 gr biscuiti amar