Pate de casa din ficat

Trimis de Pescarul Sportiv la 04-03-2013 21:25

Aceasta reteta e delicioasa.500 g ficat de porc sau in amestec cu ficatei de pui

1 ceapa
1 legatura patrunjel verde
2-3 oua
2 linguri pasta de gogosari
sare
piper proaspat macinat

 

 

Ficatul se taie fasii.

Ceapa se curate si se taie marunt.

Ouale se pun la fiert.

Ceapa se soteaza in doua linguri cu ulei pina devine sticloasa.Adaugam ficatul , invartim cu o lingura de lemn pina cand ficatul se albeste pe toate partile. Adaugam pasta de gogosari si lasam sa se faca ficatul ca la o tocanita.

Cand este gata ficatul , se lasa sa se raceasca putin.

Ouale dupa ce au fiert se tin in apa rece 5 minute apoi se cojesc.

Tocam la masina ficatul racit, impreuna cu ouale si patrunjelul verde.

Asezonam pasta si amestecam bine sa se omogenizeze, dupa care o punem intr-un bol de unde vom servi pasta de ficat cu rosii sau cu ardei gras.

Pofta mare !

Retete asemanatoare
Iepure prajit la tigaie
Aceasta reteta e delicioasa.500 g ficat de porc sau in amestec cu ficatei de pui 1 ceapa 1 leg
ardei umpluti
Aceasta reteta e delicioasa.500 g ficat de porc sau in amestec cu ficatei de pui 1 ceapa 1 leg
Rulada de porc cu ciuperci
Aceasta reteta e delicioasa.500 g ficat de porc sau in amestec cu ficatei de pui 1 ceapa 1 leg