Rulada de gaina

Trimis de Pescarul Sportiv la 04-03-2013 21:18

In primul rind scoatem pielea de la gaini si avem grija sa no rupem pentru-ca vom avea nevoie de ia.

Taiem carnea de pe oase, apoi dam carnea prin masina de tocat (inafara de piept), apoi dam prin masina de tocat si prunele deja oparite si nucile. Pieptul de gain ail taiem in cuburi foarte mici si il adaugam cu carnea tocata.

Apoi adaugam mirodeniile, maioneza, usturoiul si amestecam bine.

2 gaini
300-400g. Nuci
300-400g. Prune negre uscate
1 lingura de maioneza
2 catei de usturoi tocati
Mirodenii: piper rosu dulce o lingura, piper rosu iute o jumatate de lingurita, coriandru uscat o lingurita, o jumatate de nucusoara data prin razatoare, rozmarin, oregano, mustar, piper negru si sare dupa gust

Intindem o foaie de aluminiu o ungem cu ulei si asezam pielea degaina pe ia. Apoi pune si carnea toccata si cu atentie invirtim rulada. Ungem rulada cu ulei si o piperam, o invelim in foaia de aluminiu. Cuptorul sa fie cam 200 de grade, punem rulada la cuptor circa 40-45min. apoi deschidem foaia de aluminiu si o mai lasam la cuptor inca 20min. si periodic stropim cu socul pe ia.

Pofta buna!!!!

Retete asemanatoare
Ficatei de pui cu legume
In primul rind scoatem pielea de la gaini si avem grija sa no rupem pentru-ca vom avea nevoie de ia.
Mazare cu pui
In primul rind scoatem pielea de la gaini si avem grija sa no rupem pentru-ca vom avea nevoie de ia.
Friptura de vitel cu mazare
In primul rind scoatem pielea de la gaini si avem grija sa no rupem pentru-ca vom avea nevoie de ia.