Lipie cu branza si ceapa

Trimis de Pescarul Sportiv la 04-03-2013 19:56

O reteta simpla si gustoasa.

900 g aluat frecat
Pentru umplutura
50 g unt
600 g ceapa taiata julien si sotata in unt
400 g emmentaler ras grosier
50 g costita sau slaninuta taiata cubulete si rumenita
Pentru sos
400 ml lapte
200 ml smantana grasa
4 oua
80 g faina alba
sare
piper

O forma de 30 cm se umple cu aluat. Se inteapa aluatul cu furculita. Ceapa racita se asaza pe aluat. Deasupra se presara 2/3 din cubuletele de carne prajita.
Apoi se adauga branza Emmentaler. Deasupra, restul de cubulete de carne. Se acopera cu sosul ( toate ingredientele prezentate pentru sos se amesteca bine ).
Se coace in cuptorul preincalzit la 240 grade cca 40 de minute.

Pofta buna!

Retete asemanatoare
Placinta cu varza
O reteta simpla si gustoasa. 900 g aluat frecat Pentru umplutura 50 g unt 600 g ceapa taia
Covrigi
O reteta simpla si gustoasa. 900 g aluat frecat Pentru umplutura 50 g unt 600 g ceapa taia
Placinta cu smantana
O reteta simpla si gustoasa. 900 g aluat frecat Pentru umplutura 50 g unt 600 g ceapa taia