Musaca cu cartofi

Trimis de Ana-Sultana Naghi la 04-03-2013 18:58

O masa consistenta si delicioasa

  • Cartofi: 1-1.5 kg
  • Carne tocata de porc: minim 500 g
  • Ceapa: 2
  • Usturoi romanesc: 2-3 catei
  • Cutie rosii: 1
  • Rosii: 2-3
  • Oua: 3
  • Cascaval: 200 g
  • Ulei: 100 ml
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Patrunjel: o legatura

~ curata cartofii si taie-i in rondele potrivit de groase, apoi fie ii fierbi 10 minute, fie ii prajesti, cum preferi. Eu i-am fiert, dureaza mai putin

Pregatesti compozitia asa:

~ calesti ceapa tocata marunt  si cateii de usturoi maruntiti, apoi adaugi si carnea tocata si se mai lasa pana cand aceasta devine roz
~ se adauga jumatate din cutia de rosii pasate, sare, piper si verdeata tocata

Apoi montezi asa:

~ tava fie o ungi cu putin ulei, fie pui hartie de copt daca vrei sa fii sigura
~ asezi un rand de cartofi cat sa acoperi fundul tavii, apoi compozitie cata vrei, eu de obicei nu pun decat doua straturi de cartofi si unul de compozitie, rareori pun 3 de cartofi cu 2 de compozitie, tu fa cum doresti
~  ultimul strat trebuie sa fie de cartofi peste care pui asa:

                     ~ori rondele de rosii si restul de rosii pasate(eu asta am pus la ce vedeti)
                     ~ori o compozitie din 3 oua batute cu restul de rosii pasate, iar deasupra poti rade cascaval, ii  da un gust si mai bun(mie mi s-a pus pata tarziu, nu aveam nici oua, nici cascava, asta e varianta economica :)

Am dat la cuptor pentru minim 45 de minute, dar depinde ce cate straturi pui si de cuptor, ideea e ca gusti sa fie facuti atat cartofii, cat si compozitia. Noua ne place sa o servim calda cu smantana deasupra.

Pofta buna!

Sursa: proprie
Retete asemanatoare
Cartofi cu carne la cuptor
O masa consistenta si delicioasa
crengusti
O masa consistenta si delicioasa
Pui Alfredo
O masa consistenta si delicioasa