Dulceata de visine

Trimis de Ana-Sultana Naghi la 04-03-2013 18:14

Este dulceata dulce-acrisoara pe care o mancam ca atare sau o folosim la diverse preparate

  • Visine: 2 farfurii
  • Zahar: 1 farfurie

Eu o pregatesc asa:
-spal fructele si le curat de samburi si codite
-masor cu o farfurie adanca de supa si proportia e urmatoarea:la 2 farfurii de visine pun una de zahar
-le las minim o ora sa isi lase sirop

-le pun la fiert(eu am folosit un vas de tuci,ca sa nu se lipeasca) si le lasi in functie de cat de groasa vrei sa iti iasa(oricum,minim o ora si jumatate!)
-apoi am pus dulceata in borcane,am strans capacele bine,le-am asezat in tava de aragaz si le-am dat la cuptor pentru circa jumatate de ora(asa se inchide bine).Poti sa faci asta si la bain-marie.

Sursa: bunica
Retete asemanatoare
clatite
Este dulceata dulce-acrisoara pe care o mancam ca atare sau o folosim la diverse preparate
clatite cu caise
Este dulceata dulce-acrisoara pe care o mancam ca atare sau o folosim la diverse preparate
clatite cu mascarpone si sos de portocale
Este dulceata dulce-acrisoara pe care o mancam ca atare sau o folosim la diverse preparate