Chiftelute arabesti

Trimis de Andreea Lazar la 04-03-2013 13:47
  • Mazare din conserva: 500 gr.
  • Ceapa: 1
  • Usturoi: 4-5 catei
  • Oua: 2
  • Faina: 2 linguri
  • Telemea de oaie: 60 gr.
  • Iaurt: un pahar
  • Coriandru: dupa preferinte
  • Sare si piper: dupa gust
  • Boia: dupa gust
  • Patrunjel: o legatura
  • Salata verde: cateva frunze

Mazarea se scurge de apa, apoi se mixeaza in blender pana se face o pasta.
Pisam usturoiul si radem ceapa pe razatoarea mica, iar patrunjelul il tocam marunt. Toate acestea le adaugam la mazare, impreuna cu 2 oua, 2 linguri de faina, putina boia, coriandru, sare si piper, dupa gust. Amestecam bine si dam compozitia la frigider 20-30 de minute.
In acest timp pregatim si sosul, astfel: In blender, punem telemeaua de oaie impreuna cu iaurtul si mixam. Adaugam patrunjel tocat si dam sosul la frigider, timp in care ne ocupam de chiftelute.
Incingem ulei intr-o tigaie. Punem faina intr-o farfurie intinsa si tavalim chiftelutele. Prajim chiftelutele.
Le servim pe pat de salata verde impreuna cu sosul de iaurt si branza.
Pofta buna!