Chec aromat cu mere

Trimis de Andreea Lazar la 23-02-2013 10:12

Un chec aromat si gustos, simplu de preparat!

  • Mere: 2
  • Oua: 2
  • Faina: 150 gr
  • Praf de copt: un pliculet
  • Zahar vanilat: 1 pliculet
  • Coaja de lamaie: de la 1/2 lamaie
  • Ulei: 1/4 ceasca
  • Zahar pudra: 2 linguri
  • Zahar: 150 gr
  • Apa: 1/4 ceasca
  • Sare: un varf

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu 75 de gr de zahar pana se albesc, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar.
Adaugam treptat uleiul peste galbenusuri amestecand continuu, apoi apa impreuna cu un varf de sare.
Turnam galbenusurile peste albusurile spuma amestecand mereu. Adaugam un pliculet de zahar vanilat si coaja rasa de la o jumatate de lamaie. Incorporam faina cu praful de copt amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.
Curatam merele de coaja si unul din mere il taiem cubulete, iar celalalt il taiem felii. Apoi adaugam cubuletele la compozitia noastra.
Ungem cu ulei o tava de chec si o tapetam cu faina. Asezam aluatul in tava. Ornam cu feliute de mar pe diagonala.
Dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute.
Scoatem tava din cuptor si acoperim cu un prosopel. Checul il scoatem din tava cand s-a racit si il servim pudrat cu zahar.

Retete asemanatoare
Saratele cu branza si chimen
Un chec aromat si gustos, simplu de preparat!
Alba ca zapada
Un chec aromat si gustos, simplu de preparat!
Arroz Docce
Un chec aromat si gustos, simplu de preparat!