Clatite cu malai

Trimis de Andreea Lazar la 19-02-2013 10:32
  • Faina: 4-5 linguri
  • Malai: 5 linguri
  • Lapte: 500 ml
  • Oua: 2
  • Branza cremoasa: 200 gr
  • Bicarbonat alimentar: o lingurita
  • Sare: dupa gust
  • Marar: o legatura

Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si laptele, cat cuprinde. La final se adauga si malaiul.

Se mai completeaza cu lapte sau cu malai, daca mai e nevoie, astfel incat sa rezulte o compozitie ce trebuie sa fie mai groasa decat la comunele clatite.
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si incepem sa prajim clatitele.

Umplutura:

Mararul se toaca marunt si se amesteca cu branza si cu aceasta compozitie umplem clatitele. Optional se poate adauga putin piper.
Daca doriti un desert, in aluatul de clatite adaugati zahar si serviti-le atunci cu dulceata.