Papanasi fierti

Trimis de Fulga Ana Gabriela la 17-02-2013 16:07
  • Branza de vaci: 500 g
  • Oua: 4
  • Gris: 90g
  • Faina: 90g
  • Unt: 100g
  • Zahar pudra: 100g
  • Pesmet: 90g
  • Sare:
  • Smantana: 200g
  • Zahar vanilat: 2 pachetele

Branza de vaci se trece prin sita si se amesteca cu ouale, faina, grisul, 1/2 lingurita sare. Se pun la fiert in 3 litri de apa cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se iau cu lingurita papanasi si se pun la fiert, avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei. Se lasa sa fiarba la foc domol. Sunt fierti cand se ridica deasupra, au volumul marit si in interior sunt afanati. Se scot cu spumiera, se lasa sa se scurga, se pun intr-o cratita, se presara cu pesmet, se adauga untul taiat bucatele si se dau la cuptor circa 15 min. Se servesc calzi cu smantana.