Carnati cu boia de ardei si mazare

Trimis de Bucatarul la 16-02-2013 13:29

O mancare cu legume foarte consistenta, gustoasa si "picanta". Reteta este simpla si usor de preparat. Am folosit cârnați din carne de mânzat, care are mai putine grasimi decat carnea de porc si are un gust mult mai delicat, este condimentata cu boia de ardei iute. Mazărea poate fi combinata foarte bine cu cârnații și să formeze un amestec foarte gustos. Am folosit mazăre congelată pe care am dezghetat-o înainte de utilizare.

  • Carnati de vitel: 350 g
  • Ulei de floarea soarelui: 5 linguri
  • Mazare congelata: 350-400 g
  • Usturoi: 1 catel decojit
  • Foi de dafin: 1
  • Boia iute: 1 lingura
  • Sare: dupa gust

Se toarnă într-o tigaie 3 linguri de ulei de florea soarelui, împreună cu cățel de usturoi și frunza de dafin si se încălzește ușor uleiul.

Combinați cu mazăre și lăsați-le la calit pentru câteva minute.

Asezonati apoi, cu sare și se toarna un polonic de apa calda.

Se amestecă și se fierbe pe termen la foc mic.

Între timp, într-o altă tigaie, se toarnă 2 linguri de ulei cu boia de ardei, se amesteca bine si se lasa sa se încălzească.

Apoi se adaugă cârnații de vițel, se amestecă bine, coborâți flacăra și se fierbe timp de aproximativ zece minute, amestecand des.

În cele din urmă, punem cârnații, împreună cu sosul de ulei gătit în tigaie peste mazăre.

Se amestecă bine și se continuă gătitul pentru circa 5 minute, amestecand des.

După 5 minute, oprim focul si servim cald.

 

Retete asemanatoare
Tocanita de miel
O mancare cu legume foarte consistenta, gustoasa si "picanta". Reteta este simpla si usor
Musaca cu carne
O mancare cu legume foarte consistenta, gustoasa si "picanta". Reteta este simpla si usor
BRIOSE DE PUI CU PIURE
O mancare cu legume foarte consistenta, gustoasa si "picanta". Reteta este simpla si usor