Pui la cuptor cu rozmarin

Trimis de Andreea Lazar la 15-02-2013 13:19
  • Pui grill: 1
  • Ciuperci: 150 gr.
  • Ficatei: 200 gr
  • Masline: 100 gr
  • Usturoi: 5 catei
  • Dovlecei: 1
  • Zeama de lamaie: 2 linguri
  • Ulei: 2 linguri
  • Boia dulce: o lingurita
  • Rozmarin: 2 crengute
  • Sare si piper: dupa gust
  • Sos de soia: 2 linguri

Se spala puiul, se pregateste de copt, se condimenteaza cu sare si piper sau cu orice altceva dorim. Se unge apoi cu ulei in interior.
Ficateii se fierb 10-15 minute, timp in care feliem ciupercile si usturoiul (2 catei).
Dupa ce s-au fiert ficateii, ii pasam cu furculita sau ii mixam in blender/robot, apoi ii amestecam cu ciupercile si usturoiul si cu o lingura de ulei. Potrivim de sare si piper.
Umplem puiul cu aceasta compozitie, apoi il punem intr-o punga de copt, alaturi de 2 fire de rozmarin si felii de usturoi. Il asezam in tava si dam la cuptor pana se rumeneste, circa o ora sau mai mult. Punga o intepam cu scobitoarea.
Cand e gata, sosul format se amesteca cu o lingurita de boia dulce si 2 linguri de sos de soia si se serveste cu puiul.
Pofta buna!