Cartofi cu sos de mirodenii

Trimis de Gabriela Gabriela la 14-02-2013 19:39

Ingrediente:
6-8 cartofi potriviti,
2 cepe,
1 usturoi,
1 lingura sos rosii (facultativ),
sare,
ulei,
oregano,
cimbru,
busuioc

 

Realizare :Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete, si se pun la fiert cu sare. Intre timp, ceapa se marunteste si se pune la calit in ulei. Dupa ce se caleste, cartofii scursi de apa se adauga peste ceapa. Se lasa pana se prajesc cartofii. Sosul se face adaugand oregano, cimbru si usturoiul pisat, amestecat cu apa. Se pune peste cartofi si se mai lasa 5-10 minute, pentru a se imbiba savoarea.
Se poate sevi cu smantana.

Retete asemanatoare
Cartofi cu sos de mirodenii
Ingrediente: 6-8 cartofi potriviti, 2 cepe, 1 usturoi, 1 lingura sos rosii (facultativ), s
Placinta de cartofi
Ingrediente: 6-8 cartofi potriviti, 2 cepe, 1 usturoi, 1 lingura sos rosii (facultativ), s
Rulada cu ciuperci
Ingrediente: 6-8 cartofi potriviti, 2 cepe, 1 usturoi, 1 lingura sos rosii (facultativ), s