Cartofi cu ceapa

Trimis de Gabriela Gabriela la 14-02-2013 19:38

Ingrediente:
1/2 kg cartofi,
o ceapa de marime mijlocie,
50 g unt sau alta grasime,
sare

 

Realizare : Cartofii de marime mijlocie, bine spalati, se fierb in coaja, se scurg si, cind s-au mai racorit putin, se curata si se taie in cuburi.Intr-o cratita, ceapa, taiata marunt, se caleste cu grasimea, la foc mic, pana scade apa pe care o lasa si devine lucioasa, fara sa se rumeneasca.Se adauga apoi cartofii, se presara o lingurita rasa cu sare fina, amestecandu-se bine pana cind se infierbinta.

Retete asemanatoare
Omleta cu ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg cartofi, o ceapa de marime mijlocie, 50 g unt sau alta grasime, sare
Budinca de vinete
Ingrediente: 1/2 kg cartofi, o ceapa de marime mijlocie, 50 g unt sau alta grasime, sare
ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI MARAR
Ingrediente: 1/2 kg cartofi, o ceapa de marime mijlocie, 50 g unt sau alta grasime, sare