Carnati de ficat de porc

Trimis de Gabriela Gabriela la 14-02-2013 19:23

Ingrediente:
ficat de porc,
carne de porc grasa,
sare
coriandru

 

Realizare :Se taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se ia o bucata de carne grasa de la gat si se pune la fiert. Cand este gata, se pune si ficatul, care nu trebuie sa fiaba mai mult de 2-3 clocote. Dupa ce s-a racit, se da totul de doua ori prin masina. Se freaca apoi carnea cu dosul lingurii, adaugandu-se cate putin din zeama in care a fiert ficatul. Se adauga sare si putin coriandru, numai atat cat sa parfumeze putin carnea. Se pune un mat gros la masina, se umple carnatul, se leaga bine la capete, cu sfoara, si se pune la fiert astfel: dupa ce se pune carnatul in apa clocotita, se trage vasul pe maginea aragazului, astfel ca apa sa aiba temperatura de fierbere, fara sa clocoteasca, pentru ca altfel carnatul s-ar sparge. Daca are tendinta sa se umfle, se inteapa cu un ac. Dupa 10 - 15 minute se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca in apa. Apoi se atarna in camara, la loc aerisit si rece.

Retete asemanatoare
Sarmale
Ingrediente: ficat de porc, carne de porc grasa, sare coriandru   Realizare :Se
muschiulet de porc in foietaj
Ingrediente: ficat de porc, carne de porc grasa, sare coriandru   Realizare :Se
rulada din piept de pui
Ingrediente: ficat de porc, carne de porc grasa, sare coriandru   Realizare :Se